TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 01. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Housenkaromca

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 669
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 133279.38 km
Kolo: 66129.30 km
Cvičení: 5531 h 55 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Housenkaromca

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Tak krásně to šlo a pak......

21. 01. 2013

Můj další hubnoucí den probíhá skvěle. Váha je ke mně po ránu přívětivá, zase ukazuje malý úbytek.  Dvacet minut zacvičím, jde spíš o protažení,ale je mi fajn. Celý den vážím a zapisuji potraviny, je pravda, že se mi to začíná dostávat do oka. Zatím je vše zdlouhavé, přidávám si do seznamu vlastní potraviny, takže mi vše vyplnit trvá dlouho. Všechny hodnoty jsou uspokojivé a semaforky mají nakročeno k tomu, aby se večer pěkně zeleně rozsvítily. Takto jde až do odpolední svačiny.

Odpoledne s dětmi nakupujeme a ony říkají, že chtějí popřát kamarádce, dcerce naší sousedky, která dnes slaví 5. narozeniny. Souhlasím a ony vyberou nějaké drobnosti jako dárečky. Říkám dětem, že jen zazvoníme a předáme dárky a půjdeme. Potom už jde všechno jinak,  než mám v plánu, sousedé nás zvou dál, naše i jejich děti jásají, tak se necháme zlomit. Otevírají víno,připíjím na oslavenkyni, sousedka ráda a dobře peče, nese ochutnat svoje výtvory,sice argumentuji dietou, ale trošku naléhají, nechám se přemluvit. Myslím si, že když jsem neměla večeři, tak nebude nárůst kalorií tak velký, ale večer při zadávání se téměř vše rozsvítí červeně a tak vidím, že celodenní snažení je v háji.Mám na sebe vztek, ale nevím, jak takové situaci zabránit. Jsou to fajn lidi,je těžké odmítnout nabízené pohoštění. V tomhle bych potřebovala poradit.A pak během přátelského hovoru jde zobání samo. Nejdřív jsem se bála, abych po týdenním vážení neměla úbytek moc velký, tak se to rozběhlo, ale nakonec to nebude tak horké. Dnes je kalorická bilance špatná, přitom vše šlo dobře a pak stačila zhruba hodina a půl k tomu, aby veškerá snaha přišla vniveč.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

21. 01. 2013 16:31
jo jo kdo z nas to nezazil :) holt je zivot svina a i pres veskerou pili se ne vzdy vse tak vyrbi jak by si clovek pral :) musime to brat s nadhledem a s heslem na rtech: Priste budeme chytrejsi starousku :)))
21. 01. 2013 12:15
Děkuji za podporu, i já si myslím, že takové situace ještě budou a je těžké tomu zabránit, mě dostalo hlavně to, že celý den dodržuji režim a pak během chvilky člověk zmaří veškeré úsilí.
21. 01. 2013 11:02
Taky si myslim ze je to presne tak, jak tu pisou spolubojovnice :) Nenech se jednim dnem rozhodit, a vesele pokracuj dal v semaforcich. Kdovi, treba naopak takove jedno vyboceni ze zazite rutiny telo vykoleji a pak se bude o to vic snazit :D Je to beh na dlouhou trat, tak hodne stesti pri dalsim behu :)
21. 01. 2013 10:29
Hlavní je to nevzdávat a druhý den pokračovat zase podle plánu. Občasné vybočení není takový prohřešek - já to třeba beru tak, že jsem změnila životní styl celkově, nedržím dietu, a k tomu to občasné hřešení prostě patří. Držím palce do dalších hubnoucích dní :)
21. 01. 2013 10:25
Nezoufej, taky jsem měla takové stavy. Naučila jsem si ale říkat NE. Slušně odmítnu. Ty to zvládneš taktéž, budu držet palečky :) Zlom vaz ...
21. 01. 2013 10:20
To se tak někdy semele, když to není obden, tak si z toho nic nedělej...hlavně, když se to stane, tak si to nevyčítej...Radu, jak se tomu vyhnout nemám, protože to sama neumím..., naštěstí na takové "žravé" návštěvy často nechodím, ale když už jdu...pak pánbůh ochraňuj hostitele...:-)
21. 01. 2013 10:00
Sama vím, jak jsou tyhle situace ošemetné. Zkus se na ně dopředu připravit. Já ráda piju čaje , takže požádám o obrovský(jedna kámoška mi ho dělá do hrnku na polévku), no a když mám břicho plný čaje ,tak už se tam nic moc nevejde. Připiju jednou sklenkou, kousek zákusku taky neodmítnu a víc už ne. Je to takovej kompromis, ale protože jsem na to připravená, tak mě to tak nerozhodí. Samozřejmě to né vždycky vyjde. Přiznám se, že už jsem i lhala, abych nemusela pít alkohol. Že jdu ráno do práce, nebo, že beru atibiotika. Je to zbabělý, ale já nejsem žadná hrdinka. Jak píše Helenka, takovejch dnů bude víc, ale důležitý je, druhý den jet znovu podle Sebekaučiku a bude to ok :-)
21. 01. 2013 09:35
Takových dnů ještě bude víc, ale pokud se to nestane často, tak to určitě nevadí, nemá si nic cenu vyčítat.
21. 01. 2013 09:09
Tak jako nemá smysl plakat nad rozlitým mlékem, tak nemá smysl trápit se, zastihlo Tě to nepřipravenou. A co poradit? Zobání zvládneš vůlí, zkus požádat o sklenici vody a místo zobnutí trochu upij. Odmítnout pohoštění vyžaduje značnou dávku diplomacie, chápu, že je to hodně obtížné, zkus požádat o malou porci.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři